Fiscales

 

Valikko

Yhdistysten ja säätiöiden arvonlisäverotus

Yleishyödylliset yhteisöt, joita yhdistykset ja säätiöt pääsääntöisesti ovat, ovat arvonlisäverovelvollisia toiminnasta jota pidetään tuloverotuksessa veronalaisena elinkeinotoimintana, tarjoilupalvelun ottamisesta omaan käyttöön sekä kiinteistöhallintapalvelun ottamisesta omaan käyttöön. Vähäinen toiminta on kuitenkin rajattu arvonlisäverotuksen ulkopuolelle. Tämän lisäksi yhteisö voi vapaaehtoisesti ilmoittautua arvonlisäverovelvolliseksi liiketulostaan.

Yhdistysten ja säätiöiden tulee varmistaa liittyykö niiden toimintaan joko pakollinen tai vapaaehtoinen arvonlisäverovelvollisuus. Vähennysten tekomahdollisuus voi tehdä verollisuudesta myös yhdistyksen kannalta kannattavan vaihtoehdon. Joka tapauksessa on otettava huomioon, että kuten tuloverotuksenkin puolella, niin aina toiminnan ja säädösten muuttuessa tulee vanhoihin tulkintoihin toiminnan luonteesta suhtautua varovaisesti.

Asiantuntijamme ovat käytettävissäsi kaikissa edellä mainituissa ja muissakin yhdistysten ja säätiöiden arvonlisäverotukseen liittyvissä kysymyksissä.

Ota yhteyttä

Nimi
Sähköposti
Puhelinnumero
Viesti
Kirjoita alla näkyvät merkit tekstikenttään