Kirjanpito ja tilinpäätös

Kirjanpidon merkitys

Kirjanpidon asema ja kirjanpidolle asetetut vaatimukset yhteiskunnan ja rahoittajien edellyttämänä raportointijärjestelmänä on vahvistettu kirjanpito-, yhteisö- ja verolainsäädännössä. Kirjanpidossa määrämuotoisuus korostuu, koska kirjanpidon pohjalta tulee voida tarkastaa annetun lakisääteisen informaation oikeellisuus.

Kirjanpidon punaisena lankana on idea sekä erilläänpidosta että hyväksikäytöstä. Kirjanpidon avulla talousyksiköstä muodostuu itsenäinen kokonaisuus, jonka tulot, menot, varat ja velat pidetään erillään muiden talousyksiköiden vastaavista eristä. Kirjanpidon tarkoituksena on hyvää kirjanpitotapaa noudattaen tuottaa tietoa yrityksen johdolle liiketoiminnan johtamista varten sekä raportteja sidosryhmien ja  viranomaisten tarpeisiin. Johdon raportoinnista voi lukea lisää täältä.

Asiantuntevaa kirjanpitoa

Me Fiscalesissa hoidamme kirjanpitonne ja siihen liittyvän arvonlisäverolaskennan ja lakisääteiset ilmoitukset Verohallinnolle kausittain ammattitaidolla, ajallaan ja tehokkaasti. Osoitamme teille oman kirjanpitäjän, joka hoitaa asioitanne. Asioiminen meidän kanssamme on teille helppoa ja tehokasta. Kirjanpitäjältänne voitte kysyä neuvoja ja tukea kaikissa taloushallintoon liittyvissä kysymyksissä sekä tarvittaessa keskustella kirjanpitoonne liittyvistä kysymyksistä ja ongelmakohdista.

Tilinpäätös

Tilinpäätös on lakisääteinen ja määrämuotoinen raportti yrityksen tuloksesta ja taloudellisesta asemasta. Tilinpäätöksen tehtävä on antaa oikea ja riittävä kuva yrityksen tuloksen ja varallisuuden muodostumisesta, yrityksen kannattavuudesta ja taloudellisesta asemasta.

Vaikka liikkeen- tai ammatinharjoittajalta ei pienten kirjanpitovelvollisten osalta lain mukaan vaaditakaan tilinpäätöksen laadintaa, kirjanpidosta on suoritettava tuloslaskenta verotettavan tulon selvittämiseksi veroilmoitusta varten.

Tilinpäätöksen laadintaa, kuten kirjanpitoakin, ohjaavat lait. Tilinpäätöksen laadinnan määräykset eivät ole kaikille yhteisöille täysin samanlaisia, sillä kirjanpitovelvollisen koosta ja yhtiömuodosta riippuen on tilinpäätöksen vaadituissa tiedoissa huojennuksia tai tiukennuksia.

Hyvän tilitoimiston tehtävä on tuottaa tilikauden päätteeksi raportointi, joka täyttää lainsäädännön ja Verohallinnon vaatimukset palvellen samalla asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla. Tilinpäätöksen laadinta on tärkeä osa kirjanpidon osaamista. Sen laadinta onnistuu Fiscalesin asiantuntijoilta kymmenien vuosien kokemuksella.

Olennaisena osana tilinpäätöstä on oikeiden ja riittävien tietojen varmistamiseksi suoritettava tilintarkastus. Riippumattomuussyistä tilitoimisto ei kuitenkaan suorita tilintarkastusta omille kirjanpitoasiakkailleen, mutta Fiscalesin muille yrityksille tarjoamasta tilintarkastuspalvelusta voi lukea lisää täältä.

Kirjanpito ja tilinpäätös – Kysy lisää tai pyydä yhteydenotto, vastaamme ripeästi

Uuden asiakkaan ensimmäisen toimeksiannon vähimmäisveloitus on 1000,00 euroa sisältäen yleiskululisän. 

Kun lähetät lomakkeen, voimme olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Yhteystietosi käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti ja tietoturvallisesti, tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Taloushallinnon asiantuntija Johannes Vuorenpää
Johannes Vuorenpää
johtaja, taloushallinnon palvelut
+358 44 716 9779