Sähköinen taloushallinto

Taloushallinnon alalla ja varsinkin sen ulkopuolella on jo pitkään keskusteltu työn automatisoinnista, roboteista tekemässä kirjanpitoa ja taloushallinnon siirtymisestä kokonaan sähköiseen muotoon. Totuus aiemmin on kuitenkin ollut erityisesti pk-yrityksille ja monille tilitoimistoille jotain aivan muuta. Mappirivit ja paperipinot olivat aikanaan hyvin arkipäiväinen näky tilitoimistoissa ja monet yritykset ovatkin tottuneet toimittamaan kuukausittaisen aineistonsa perinteiseen tapaan paperimuodossa kirjanpitäjälleen. Sähköinen taloushallinto onkin vasta 2010-luvun loppupuolella saavuttanut sellaisen toimivuuden, käytännöllisuuden ja tehokkaan tason, että sen voi sanoa lähes poikkeuksetta säästävän niin yrityksen kuin tilitoimistonkin aikaa ja resursseja.

Mitä on sähköinen taloushallinto?

Yrityksen taloushallinnon ollessa kokonaan sähköistetty on koko kirjanpito, myös kaikki tositteet ja osakirjanpidot sähköisessä muodossa. Tämä tarkoittaa sitä, että laskutus, myynti- ja ostoreskontrat, tiliotteet, palkanlaskenta, kuukausikirjanpidot, johdon raportointi sekä tilinpäätös hoidetaan sähköisesti ja yleensä pääasiassa pilvipalvelun avulla. Myös kirjanpitolain edellyttämät tositteiden ja tilinpäätösten arkistointi ja säilytys hoituvat kokonaan sähköisessä taloushallinnossa yleensä helposti, tositteiden, pöytäkirjojen ja sopimusten myös tallentuessa johdonmukaisesti pilvipalvelun arkistoon. Sähköinen tiliote tiliöinteineen auttaa pitämään huolen hyvän kirjanpitotavan mukaisesti kirjausketjun aukottomuudesta. Vaikka kokonaan sähköinen taloushallinto onkin tavoite, ei se aina ole yritykselle mahdollista tai mielekästäkään, jolloin osaavan tilitoimiston tehtävä on keskustella ja löytää kullekin asiakkaalle toimivin ratkaisu. Lisää kirjanpidosta ja tilinpäätöksestä voit lukea täältä.

Taloushallinnon sovellukset osana yrityksen arkea

Sähköisen taloushallinnon tärkeimpinä työkaluina toimivat taloushallinnon sovellukset. Nykyaikaiset sovellukset toimivat pilvipalveluina, joten ne ovat käytettävissä aina ja kaikkialla. Fiscales Oy:n käytössä ovat Procountor- ja Netvisor-ohjelmistot, jotka ovat monipuolisia ja toimivia taloushallinnon kokonaisratkaisuja. Nämä ohjelmistot perustuvat nykyaikaiseen pilviteknologiaan ja tarjoavat työkalut laskutuksesta, myynti- ja ostoreskontrasta sekä palkanlaskennasta aina tilinpäätösten toteuttamiseen ja veroilmoitusten tekemiseen täysin sähköisesti.

Asiakasyrityksen on mahdollista hoitaa tilitoimistonsa kanssa reaaliaikaisesti laskutusta, osto- ja myyntireskontraa sekä laskujen tiliöintiä ja maksatusta, mikä pienentää arkipäiväisten toimintojen viivettä ja keventää työtaakkaa sekä tilitoimistossa että asiakasyrityksessä.

Yrityksellä voi olla käytössään hyvinkin kevyt versio taloushallinnon sovelluksesta, johon kytketty vain sen hetkiseen tilanteeseen sopivat toiminnot. Toiminnan muuttuessa ja laajentuessa myös taloushallinnon sovellusten palveluita voidaan helposti laajentaa ja lopulta saavuttaa täysin sähköinen taloushallinnon ratkaisu, jolloin papereista voidaan luopua käytännössä kokonaan.

Tilitoimiston ja yrityksen yhteiset sähköiset ShareFile-kansiot helpottamaan kaikkien työtä

Asiakasyrityksillemme luomme sähköiset kansiot, jolloin asiakirjamateriaalin käyttö ja arkistointi on turvallista ja helppoa.   

Tilitoimiston rooli sähköisessä taloushallinnossa

Fiscales Oy tarjoaa asiakkaalle ennen kaikkea mahdollisimman toimivan ja monikäyttöisen ympäristön, jossa sähköinen taloushallinto toteutetaan. Koska taloushallinnon sovellusten on tilitoimiston lisäksi palveltava erityisesti asiakasyritystä, meidän tavoitteenamme on löytää sopiva sähköisen taloushallinnon ratkaisu jokaiseen tarpeeseen.

Tilitoimistoasiakas voi helposti ajatella, että sähköisten palveluiden käytössä ja toimintojen opettelussa jää oman onnensa varaan. Tilitoimiston tehtävä on kuitenkin tukea ja neuvoa asiakasta taloushallinnon lisäksi myös sovellusten käytössä – se on olennainen osa palvelukokonaisuutta.

Oli kyseessä sitten sähköisen taloushallinnon sovellukset, omavero-palvelu tai sähköiset ilmoitukset, meidän tehtävämme tilitoimistona on palvella myös näiden käytössä ja taata mahdollisimman vaivaton sekä toimiva arki yritystoiminnalle.

Sähköinen taloushallinto – Kysy lisää tai pyydä yhteydenotto, vastaamme ripeästi

Uuden asiakkaan ensimmäisen toimeksiannon vähimmäisveloitus on 1000,00 euroa sisältäen yleiskululisän. 

Kun lähetät lomakkeen, voimme olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Yhteystietosi käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti ja tietoturvallisesti, tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Taloushallinnon asiantuntija Johannes Vuorenpää
Johannes Vuorenpää
johtaja, taloushallinnon palvelut
+358 44 716 9779