Brexitin siirtymäkausi päättyy 1.1.2021 jolloin Britannia eroaa lopullisesti EU:sta. Se ei jää myöskään Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaaksi. Siirtymäkauden päättyminen tuo muutoksia muun muassa elinkeinoverolain (EVL) yritysjärjestelysäännösten soveltamiseen, palveluiden myynnin arvonlisäverotukseen sekä arvonlisäveron palautusten hakemiseen Britanniasta ja Pohjois-Irlannista.

Jatkossa esimerkiksi EVL:n yritysjärjestelydirektiiviin perustuvia säännöksiä ei lähtökohtaisesti sovelleta järjestelyihin, joissa on osapuolina yhtiöitä, joiden kotipaikka on Britanniassa. Kyseisiä säännöksiä sovelletaan tietyin edellytyksin järjestelyihin, joissa jonkin osapuolen kotipaikka on muussa EU- tai ETA-maassa kuin Suomessa, joten Britannia ei enää täytä tätä edellytystä.

Palveluiden myynnin osalta EU-maasta Britanniaan suuntautuvan myynnin katsotaan tapahtuneen siirtymäajan päättymisen jälkeen niin sanottuun kolmanteen maahan. Mikäli palvelun katsotaan myydyn Britanniassa, tulee verovelvollisen selvittää verovelvollisuutensa sisältö Britanniasta paikallisten lakien mukaan.

Kiinnostuitko - ota yhteyttä

Veroasiantuntija Jere Hjelt
Jere Hjelt
Puh. +358 41 730 1896