MEDIATIEDOTE

Vapaa julkaistavaksi 13.12.2018

Uusi ohjelmistorobotiikkayritys perustettu yli 100 vuoden yrittäjäkokemuksella

Tylsää ja turhaa rutiinityötä on jokaisella työpaikalla. Kirjaamista, raportointia, dokumentaatiota, tarkistamista ja aikatauluttamista. Nämä työt vievät aikaa ja niissä on inhimillisen virheen mahdollisuus.

Marraskuussa perustettu tamperelainen Magic Automation Oy automatisoi rutiinityöt ja vapauttaa ihmiset tekemään esimerkiksi tuottavia ja mielekkäämpiä luovan ajattelun töitä.

- Yritysidean äiti, hallituksen puheenjohtaja Erja Valtare havahtui tilintarkastusasiakkaansa työlääseen ja asiakasta työllistävään prosessiin. Päädyimme tutkimaan puuduttavan rutiinityön automatisointia ja havaitsimme, että tällaiset toimintatavat voidaan hyvin kevyillä toimenpiteillä siirtää tekoälyn hoidettaviksi, Magic Automationin toimitusjohtaja Timo Haapavuori kertoo.
Marraskuussa perustettu Magic Automation on omistajiensa vakaissa käsissä, sillä yrityksen hallituksessa on yhteenlaskettuna yli 100 vuotta yrittäjä- ja liiketoimintakokemusta.

Toimitusjohtaja Timo Haapavuori omistaa jo entuudestaan kaksi IT-yritystä; Micro Magic Oy:n ja Magic Cloud Oy:n. Haapavuoren yrittäjätaival alkoi vuonna 1996, hänen ollessaan vain 13-vuotias. Hallituksen puheenjohtaja Erja Valtare sekä hallituksen jäsen Karri Nieminen ovat toimineet reilun parinkymmenen vuoden ajan omistajayrittäjinä verokonsultoinnin ja taloushallinnon asiantuntijayritys Fiscalesissa. Hallituksen neljäs jäsen Matti Rusanen on kokenut pääomasijoittaja ja yrityskehityskonsultti.

- Vaikka yrityksemme lähtee kilpailemaan trendikkäälle alalle, voisi sanoa, ettemme lähde etsimään nopeita riskivoittoja, vaan tekemään vakaata, kasvavaa ja kannattavaa liiketoimintaa, Matti Rusanen toteaa.
Magic Automation rekrytoi parhaillaan ensimmäistä työntekijäänsä Tampereelle. Yrityksen tavoitteena on nousta varsin uudella toimialalla merkittäväksi suomalaiseksi toimijaksi, eivätkä kansainvälisyyshaaveetkaan ole utopiaa.

- Tavoitteenamme on luoda Tampereelle huippuosaamista ohjelmistorobotiikan soveltamisessa. Samalla tietysti mahdollistamme työpaikkoja tälle varsin uudelle toimialalle, toimitusjohtaja Haapavuori kertoo.

Lisätietoja:

Timo Haapavuori
Toimitusjohtaja
050 584 2585
[email protected]

Fiscalesin veroasiantuntija Erja Valtare
Erja Valtare
Puh. +358 500 789 220