Verotuspäätösten postittaminen verovuodelta 2014 on alkanut

Verottaja on aloittanut verovuoden 2014 verotuspäätösten postittamisen. Uuden verotuspäätöksen saa, jos on tehnyt muutoksia keväällä tulleeseen veroilmoitukseensa. Tämän lisäksi uuden verotuspäätöksen voi saada, vaikka muutoksia ei olisi tehnytkään, jos Verohallinto on saanut korjattua tietoa muualta, esimerkiksi työnantajalta.

Uusi verotuspäätös korvaa keväällä esitäytetyn veroilmoituksen mukana tulleen verotuspäätöksen. Uutta erittelyosaa ei sen sijaan enää lähetetä.

Myös uudella verotuspäätöksellä olevat tiedot on syytä tarkistaa huolella ja verrata niitä veroilmoituksella ilmoitettuihin tietoihin. Mikäli verotuspäätöksessä on selvä virhe, on soitettava Verohallintoon esim. verotuspäätöksessä olevaan palvelunumeroon, joka löytyy verotuspäätöksen oikeasta ylälaidasta. Verotus verovuodelta 2014 päättyy 31.10.2015 ja tästä syystä yhteydenotto on tarpeen vaatiessa hyvä tehdä mahdollisimman pian.

Verotuspäätökseltä käy ilmi maksettavan tai palautettavan veron määrä. Korjatun verotuspäätöksen mukana tulee uudet tilisiirtolomakkeet jäännösveron maksamista varten, mikäli maksettavaa on kertynyt. Mikäli puolestaan veroja vuonna 2014 maksettu ennakkoon liikaa, palauttaa Verohallinto liikaa maksetun veron määrän takaisin 3.12.2015. Palautus edellyttää, että Verohallinnolla on tiedossa tilinumerosi. Mikäli Verohallinnolla ei ole tilinumeroasi tiedossa, maksaa se veronpalautuksen maksuosoituksena Pohjola Pankin välityksellä 9.12.2015 alkaen.

Fiscalesin veroasiantuntija Nico Fontanili
Nico Fontanili
Puh. +358 20 7205 474